לכותרות משנה תפקיד חשוב במאמר שלכם, תפקיד זה יכול להשפיע רבות על חווית הקריאה של הגולש, והן מבחינת קידום המאמר אורגני. ככל שנשקיע יותר בכותרות משנה ונחלק את הטקסט לכותרות מעניינות, כך יותר אנשים יתעניינו בטקסט עצמו.

אנו חיים בעידן טכנולוגי מתקדם שכל רגע יש שינויים ואנו מקבלים מידע חדש ברשת. ככל שנעביר את המידע הלאה לקוראים בצורה שונה מאשר אתרים אחרים כך נהיה ייחודיים ונגרום לגולש לעצור ולקרוא את המאמר עד הסוף. לכן חשוב עד מאוד להשקיע בכותרות המשנה, על מנת שלגולש יהיה ערך מוסף מהמאמר והוא ימשיך לקרוא את המאמר עד סופו. מעבר לכך, עם כותרות משנה ישנה חלוקה נכונה של הטקסט, וכך למעשה יכול לגולש לסרוק את המאמר ולראות אם המאמר מדבר אליו.

כתיבת מאמר נכון?
על מנת שנקבל מאמר מקצועי ומעמיק שמחלוק בצורה נכונה חשוב לשים לב לדברים הבאים ואף לאמץ אותם במאמרים שאתם כותבים:
ראשית יש לכתוב הקדמה של 3-4 שורות ובה סקירה על נושא המאמר עצמו.

כותרת משנית ראשונה- בכותרת זאת נתמקד בנושא עצמו ונסביר מהו. הכותרת צריכה להיות מעניינת על מנת שהגולש ימשיך לקרוא את המאמר.

כותרת משנית שנייה- בכותרת זאת נפרט על סוגים שונים של הנושא אותו הצגנו בכותרת הראשונה.

כותרת משנית שלישית- בכותרות זאת נציין לרוב את היתרונות הנושא הנדון בכותרת המשנה הראשונה ואף נשתדל לאחר הפסקה לכתוב ב-2-3 שורות משפטים אשר יסיימו את המאמר עצמו או להוסיף אותם לפסקה האחרונה של המאמר.

אילו סוגי כותרות משנה קיימים?
קיימים כמה סוגי כותרות משנה והן: כותרות שקופות, כותרות עמומות, כותרות עם שאלה.

כותרות שקופות– אלו כותרות שמעבירות את הנושא וברורות מאוד לגולש. כותרות אלה מסכמות את הפסקה בצורה הטובה ביותר ומאפרת לגולש לדעת מה הפסקה מכילה.

כותרות עמומות- אלו כותרות יותר מתוחכמות, המידע בכותרות אלה יהיה חלקי ביותר וקשה לפענוח. הכותרות יהיו מסקרנות לקריאה מצד הגולש אך לא ברורות לגבי נושא הפסקה, לכן לרוב הגולש ידלג לפסקה הבאה.

כותרות עם שאלה- אלו כותרות שיכילו סימן שאלה בסוף המשפט של הכותרות. כותרות אלה יענו לרוב על השאלה אשר מוצגת בכותרת הפסקה.

איך נדע באיזה כותרת משנה לבחור?
על מנת לבחור כותרת משנה שמתאימה למאמר שלנו נוכל להשתמש בשתי שיטות:

שיטה ראשונה- נחלק את הכתבה לכמה פסקאות ,ובכל פסקה ניתן כותרת במשפט קצר של עד 5 מילים,כך שכל כותרת נכתוב בכמה מילים על מה הפסקה תדבר.

שיטה שנייה- נכתוב את כל המאמר ולאחר מכן נוציא כותרות משנה מכל פסקה בהתאם לנושאים אשר נדונו במאמר.

אני באופן אישי מעדיפה את השיטה הראשונה, וזאת מאחר שהיא עושה יותר סדר במאמר וגם בראש לגבי חלוקה לפסקאות, מאשר לכתוב בלוק אחד של מלל ואז לחלק. אך כל אחד יכול לבחור את השיטה שמתאימה לו וזה מה שיפה בכתיבת מאמר עם כותרות משנה.